Criză juridică majoră!

Dragi colegi,
În prezent, ne confruntăm cu o criză juridică majoră care ne afectează activitatea.
Suntem aproape complet incapabili să avem echipamente care să respecte noile reglementări europene care au intrat în vigoare din, 4 ianuarie 2022.
Tusurile de ultimă generație, în afară de câteva mărci care deja sunt epuizate sau sunt livrate ca si sample pana in prezent,iar din cate stim noua gama REACH Ok, va fi disponibila de la mijlocul lunii până la sfârșitul lui ianuarie (unelechiar în lunile următoare).
Am luat legatura cu cei de la Ministerul Sanatatii prin telefon, la noi inca nu se stie ceva clar despre acesta nou regulament REACH, dar revin la noi in caz de ceva noutati.
Îi cerem ministrului roman al sănătății să respecte angajamentele luate, să se implice cu adevărat și, prin urmare, să ne lase timp să ne adaptăm.
Pentru artiștii tatuatori, ce să facem de astazi??
Guvernul pana in 5 ianuarie 2022 nu ne-a spus să închidem sau să eliminăm tusurile care sunt inca in termenul de valabilitate. Sfatuim pe toată lumea să-și comande tusurile de la furnizorii naționali, repet naționali. Pentru că în fiecare națiune legea prevede termene de implementare diferite în funcție de nevoile și legislația în vigoare, a căror amploare este necunoscută la nivel european și pentru că reglementările sunt europene dar dacă sunt probleme, este posibil și mai ușor să interacționezi acasa la tine, in tara proprie. Având în vedere că suntem într-o fază de tranziție extrem de dificilă și fără nici o comunicare și asistență cu guvernul, vă recomandăm să cumpărați deocamdata doar din Romania. Furnizorul iti garanteaza achizitia, documentatia tusurilor si valabilitatea acestora.
Singurele două mărci pe care le cunoastem și care sunt momentan Reach ok și deja aflate pe piața de aprovizionare, dar epuizate oriunde am verificat, sunt Killerblack și I Am ink, acesta din urmă fiind primul care respectă noua lege europeană. Alte mărci importante precum World Famous Ink, Panthera și Eternal vor fi pe piață în curând.
Cert este că, în acest moment, cei care nu au Reach ok nu pot lucra cu cerneală si este total nedrept, deoarece timpul de cumpărare a produselor noi nu este suficient și Comunicarea Guvernului și a Europei este absolut insuficientă.
Prin urmare, A.T.P.R.în calitate de asociație juridică, vom scrie o scrisoare oficială de recomandare către guvern, în special către Ministerul Sănătății, pentru a ne clarifica situația și a solicita un termen oficial pentru a ne putea asigura cu toții noi seturi de culori si a asigura la randul nostru de totata bunavointa si profesionalismul nostru .
În cazul unui control din partea autoritatilor, vă rugăm să ne contactați pentru a ne spune cum s-a desfasurat acesta și, de asemenea, va recomandam să cereți părerea inspectorului asupra situației și să ne oferiți un feedback pentru a avea o vedere ampla asupra modului in care se va implementa aceasta reglementare in Romania.
Constantin Azoitei
Președinte A.T.P.R.