Despre Noi

Nici comerciant, Nici artizan, Tatuatorul este un Artist!

Creațiile sale personale reprezintă opere ale spiritului, în sensul proprietății artistice!

 

ASOCIAŢIA  TATTOO & PIERCING ROMANIA

 

La inceputul secolului XXI, tatuajul a devenit un fenomen social, numărul celor care își înfrumuseteaza corpul cu aceste desene de arta se multiplică, iar numărul saloanelor a explodat. In acest moment, toata lumea, de la clienți, la mass-media, este de acord cu recunoașterea importanței profesiei de tatuator și a calitații sale de artist: el creează, adaptează modele originale, lucrează la propriile proiecte originale.

In acest context a aparut absoluta necesitate a tatuatorilor de a se organiza, de a crea o construcție solidă: ASOCIAŢIA  TATTOO & PIERCING ROMANIA.

ASOCIAŢIA  TATTOO & PIERCING ROMANIA şi-a propus unirea eforturilor tuturor persoanelor care efectuează tatuaj artistic, cosmetic sau piercing din domeniu, avand ca scop și obiectiv apararea și recunoașterea meseriei de tatuator și a statutului artistului tatuator în România.

Pe termen scurt, ASOCIAŢIA  TATTOO & PIERCING ROMANIA doreşte să devină un puternic partener de dialog cu autorităţile statului şi să ajute la crearea condiţiilor favorabile de dezvoltare a meseriei de tatuator şi în România.

Pe termen mediu şi lung, prioritatea absolută a Asociaţiei noastre, este de a educa, informa, conştientiza, consumatorii acestui tip de servicii din România cu privire la modul în care trebuie sa se practice aceasta meserie, precum și importanța repectării reglementărilor legale cu privire la profesia în cauza, mai cu seama normele sanitare de la locul de muncă, precum și protocoalele de igiena din timpul actului de tatuare.

  Scopul educării şi informării corecte, în primul rând a formatorilor de opinie şi apoi a întregii populaţii a României, este acela ca acel consumator de servicii specifice domeniului nostru de activitate care alege sa apeleze la un tatuator, să cunoasca toate regulile pe care trebuie sa le indeplinească un profesionist, iar artiștii tatuatori vor avea competențele specifice și vor deține informații clare asupra normelor obligatorii ce trebuie respectate în practicarea acestei meserii.

Dorim să cream o stare de sprit, care să ajute la dezvoltarea respectului faţă de aceasta profesie, sa stergem imaginea nefavorabila asociata cu aceasta meserie, reducând prejudiciul creat acestei profesii, în mare parte de catre amatorii care practica aceasta activitate fara respect fata de client și ignorand regulile minimale de igienă. Ne-am propus să participăm cu rol consultativ, să monitorizam  implementarea legislației și să contribuim la actualizarea acesteia.

 

           În  timpul scurs de la înfiinţare, Asociaţia noastră a  organizat  Covenția Internationala de Tatuaje din Bucuresti , incepand cu anul 2009, eveniment care certifică implicarea organizației în promovarea și recunoașterea profesiei și sprijinirea tatuatorilor.

De la infiintare, asociatia s-a implicat in diverse acte caritabile, de la donatii financiare la activitati artistice.

Din anul 2016 Asociatia Tattoo & Piercing Romania va organiza si cursuri pentru meseria de tatuator alaturi de profesionisti in domeniu.

 

Am reusit sa elaboram competentele profesionale pentru meseria de tatuator, astfel incat din 2016 meseria de tatuator, si diplomele eliberate dupa cursul pe care-l organizam vor fi recunoscute de catre Ministerul Invatamantului, Ministerul Muncii cat si de Autoritatea Nationala pentru Calificari

Asociația este formata din membri fondatori, membri asociați, membri de onoare și membri sustinatori:

a)Sunt membri fondatori, persoanele care au înființat asociația, au calitatea de membru permanent și drept de vot în Adunarea Generală a Asociației si care platesc cotizatile trimestriale stabilite de Adunarea Generala.

b) Sunt membri asociați, membri care plătesc cotizația trimestrială stabilită de organele de conducere ale Asociației; aceștia sunt invitați să participe la activitațile asociației și dispun de drept de vot în Adunarea Generală a Asociatței;

c) Sunt membri de onoare, persoanele externe asociației care au adus servicii asociației, sprijinind scopurile și obiectivele asociației; aceștia sunt scutiți de obligativitatea plații cotizatiei;

d) Sunt membri susținatori persoanele fizice sau juridice care susțin financiar Asociația, cu contribuții ce depășesc cuantumul obișnuit al cotizației de membru

.