Despre Noi

Nici comerciant, Nici artizan, Tatuatorul este un Artist!

CreaÈ›iile sale personale reprezintă opere ale spiritului, în sensul proprietății artistice!

 

ASOCIAÅ¢IA  TATTOO & PIERCING ROMANIA

 

La inceputul secolului XXI, tatuajul a devenit un fenomen social, numărul celor care îÈ™i înfrumuseteaza corpul cu aceste desene de arta se multiplică, iar numărul saloanelor a explodat. In acest moment, toata lumea, de la clienÈ›i, la mass-media, este de acord cu recunoaÈ™terea importanÈ›ei profesiei de tatuator È™i a calitaÈ›ii sale de artist: el creează, adaptează modele originale, lucrează la propriile proiecte originale.

In acest context a aparut absoluta necesitate a tatuatorilor de a se organiza, de a crea o construcÈ›ie solidă: ASOCIAÅ¢IA  TATTOO & PIERCING ROMANIA.

ASOCIAÅ¢IA  TATTOO & PIERCING ROMANIA ÅŸi-a propus unirea eforturilor tuturor persoanelor care efectuează tatuaj artistic, cosmetic sau piercing din domeniu, avand ca scop È™i obiectiv apararea È™i recunoaÈ™terea meseriei de tatuator È™i a statutului artistului tatuator în România.

Pe termen scurt, ASOCIAÅ¢IA  TATTOO & PIERCING ROMANIA doreÅŸte să devină un puternic partener de dialog cu autorităţile statului ÅŸi să ajute la crearea condiÅ£iilor favorabile de dezvoltare a meseriei de tatuator ÅŸi în România.

Pe termen mediu ÅŸi lung, prioritatea absolută a AsociaÅ£iei noastre, este de a educa, informa, conÅŸtientiza, consumatorii acestui tip de servicii din România cu privire la modul în care trebuie sa se practice aceasta meserie, precum È™i importanÈ›a repectării reglementărilor legale cu privire la profesia în cauza, mai cu seama normele sanitare de la locul de muncă, precum È™i protocoalele de igiena din timpul actului de tatuare.

  Scopul educării ÅŸi informării corecte, în primul rând a formatorilor de opinie ÅŸi apoi a întregii populaÅ£ii a României, este acela ca acel consumator de servicii specifice domeniului nostru de activitate care alege sa apeleze la un tatuator, să cunoasca toate regulile pe care trebuie sa le indeplinească un profesionist, iar artiÈ™tii tatuatori vor avea competenÈ›ele specifice È™i vor deÈ›ine informaÈ›ii clare asupra normelor obligatorii ce trebuie respectate în practicarea acestei meserii.

Dorim să cream o stare de sprit, care să ajute la dezvoltarea respectului faţă de aceasta profesie, sa stergem imaginea nefavorabila asociata cu aceasta meserie, reducând prejudiciul creat acestei profesii, în mare parte de catre amatorii care practica aceasta activitate fara respect fata de client È™i ignorand regulile minimale de igienă. Ne-am propus să participăm cu rol consultativ, să monitorizam  implementarea legislaÈ›iei È™i să contribuim la actualizarea acesteia.

 

           În  timpul scurs de la înfiinÅ£are, AsociaÅ£ia noastră a  organizat  CovenÈ›ia Internationala de Tatuaje din Bucuresti , incepand cu anul 2009, eveniment care certifică implicarea organizaÈ›iei în promovarea È™i recunoaÈ™terea profesiei È™i sprijinirea tatuatorilor.

De la infiintare, asociatia s-a implicat in diverse acte caritabile, de la donatii financiare la activitati artistice.

Din anul 2016 Asociatia Tattoo & Piercing Romania va organiza si cursuri pentru meseria de tatuator alaturi de profesionisti in domeniu.

 

Am reusit sa elaboram competentele profesionale pentru meseria de tatuator, astfel incat din 2016 meseria de tatuator, si diplomele eliberate dupa cursul pe care-l organizam vor fi recunoscute de catre Ministerul Invatamantului, Ministerul Muncii cat si de Autoritatea Nationala pentru Calificari

Asociația este formata din membri fondatori, membri asociați, membri de onoare și membri sustinatori:

a)Sunt membri fondatori, persoanele care au înfiinÈ›at asociaÈ›ia, au calitatea de membru permanent È™i drept de vot în Adunarea Generală a AsociaÈ›iei si care platesc cotizatile trimestriale stabilite de Adunarea Generala.

b) Sunt membri asociaÈ›i, membri care plătesc cotizaÈ›ia trimestrială stabilită de organele de conducere ale AsociaÈ›iei; aceÈ™tia sunt invitaÈ›i să participe la activitaÈ›ile asociaÈ›iei È™i dispun de drept de vot în Adunarea Generală a AsociatÈ›ei;

c) Sunt membri de onoare, persoanele externe asociaÈ›iei care au adus servicii asociaÈ›iei, sprijinind scopurile È™i obiectivele asociaÈ›iei; aceÈ™tia sunt scutiÈ›i de obligativitatea plaÈ›ii cotizatiei;

d) Sunt membri susÈ›inatori persoanele fizice sau juridice care susÈ›in financiar AsociaÈ›ia, cu contribuÈ›ii ce depășesc cuantumul obiÈ™nuit al cotizaÈ›iei de membru

.